Vyberte meno dieťatku (Šimon, Simona)

Vyberte meno dieťatku (Šimon,
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-10-30 09:30:23 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci?

Šimon a Simona sú na Slovensku pomerne populárne mená. Ide o novozákonné hebrejské mená, ktoré v preklade znamenajú "počúvajúci, počúvajúca". Nositeľov oslovujeme Šimonko a Simonka.

Šimonovia aj Simony sú pozoruhodné osobnosti. Sú inteligentní, dokážu ovplyvňovať názory ľudí a vedia, ako a koho majú na svoje danosti upozorniť. Uplatniť sa môžu napríklad v politike alebo v obchode. Nemožno o nich povedať, že sú spoločenskí. Radi sa uzatvárajú do svojho malého vnútorného sveta.

Napriek nie vždy vhodnej životospráve majú pevné zdravie. Je podmienené dostatkom spánku. Šimonkov a Simonky ovplyvňujú planéty Venuša a Slnko. Ich obľúbené farby sú zelená, biela, hnedá a oranžová. Ochranné rastliny ľubovník, mak a nechtík, ochranné kamene smaragd, jantár a granát.

Slovenský operný spevák, barytonista ŠIMON SVITOK, slovenský hudobný skladateľ ŠIMON JUROVSKÝ vlastným menom Weiss-Nägel, ale i významný jazykovedec, pedagóg, slovakista, etymológ ŠIMON ONDRUŠ, ktorý skonal vo veku 86 rokov 8. januára 2011, ďalej slovenská kostýmová výtvarníčka SIMONA VACHÁLKOVÁ, či gospelový talent roku 2009 SIMONA MARTAUSOVÁ - to sú zástupcovia mien, ktoré v slovenskom kalendári pripadajú na 30. októbra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia