Svet je nebezpečné miesto pre deti

Svet je nebezpečné miesto
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2014-10-25 00:01:51 |

Vakcína proti násiliu. Takto sa volá video celosvetovej organizácie UNICEF, v ktorom upozorňuje, že svet je nebezpečné miesto pre deti.

„Po celom svete deti čelia epidémii násilia. Vo vojnových zónach, na uliciach miest, ale, prekvapivo aj vo vlastných domoch a školách. Od najmenších až po tínedžerov sú obeťami bitiek, znásilňovania aj vrážd,“ zdôrazňuje UNICEF v novej kampani upriamujúcej pozornosť na zraniteľnosť detí, ktoré sa nedokážu násiliu brániť. „UNICEF zaočkoval viac ako tretinu detí na svete, no proti násiliu žiadna vakcína neexistuje. A nikdy nebude,“ zanecháva odkaz.

UNICEF vyzýva všetkých, aby podporou kampane prispeli k ukončeniu násilia voči deťom. „V dôsledku násilia zomrie dieťa niekde na svete každých 5 minút, ďalšie milióny žijú v strachu z fyzického, emocionálneho a sexuálneho zneužívania. Následky si nesú po celý život,“ pripomína sa v kampani. „Máme silu to zmeniť. Práve teraz si svet stanovuje nové ciele, aby všetky deti mohli žiť v zdraví a bezpečí. Toto je naša šanca na ukončenie násilia páchaného na deťoch po dobrom,“ dúfajú. Kampaň možno podporiť na https://www.e-activist.com/ea-action/action?ea.client.id=375&ea.campaign.id=32245&ea.tracking.id=g66xnik1.

 


Foto: youtube.com
Zdroj: youtube.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia