Vyberte meno dieťatku (Sergej)

Vyberte meno dieťatku (Sergej)
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2014-10-22 09:01:51 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci Sergejovia?

Mužské meno Sergej má latinský pôvod a význam mena je "sluha, strážca". Obľúbené je hlavne v Rusku. Nositeľov tohto na Slovensku ojedinelého mena oslovujeme Sergejko, Serjožka, Serdži.

Sergejovia sú muži dvoch tvárí. Jedna vyniká pozoruhodnými myšlienkami a druhá je schopná uskutočniť ich. Sú súčasne navrhovateľmi aj realizátormi. Ako schopní a inteligentní ľudia zavŕšia štúdium bez výraznejšej námahy. Stávajú sa z nich skvelí vyjednávači. V citovom živote sú nestáli. Je to dôsledok ich vnútornej duality, ktorá ich často stavia pred voľbu.

Nedisciplinovanosť pri stravovaní im spôsobuje miernu stratu životnej sily. Sergejovia potrebujú v prvom rade dostatok spánku. Ovplyvňuje ich planéta Mesiac. Ich šťastné farby sú biela, zelená a modrá. Ochranné rastliny rumanček, jazmín a medovka, ochranné kamene nefrit, perla a rubín.

Slovenský operný spevák SERGEJ KOPČÁK, významný ruský básnik začiatku 20. storočia SERGEJ ALEXANDROVIČ JESENIN, jeden z najväčších hudobných skladateľov 20. storočia SERGEJ SERGEJEVIČ PROKOFIEV, jeden z najväčších tenorov súčasnosti, lotyšský rodák, ktorý sa začiatkom 90. rokov 20. storočia prisťahoval do Bratislavy SERGEJ LARIN. Po ťažkej chorobe zomrel 13. januára 2008. Hlavný konštruktér sovietskych rakiet SERGEJ PAVLOVIČ KOROĽOV, bývalí hokejisti z éry Sovietskeho zväzu SERGEJ MAKAROV i SERGEJ NEMČINOV, ďalej legendárny ruský hokejový center SERGEJ FIODOROV, bývalý reprezentant Sovietskeho zväzu (ZSSR) v ľahkej atletike, ukrajinský rodák SERGEJ BUBKA, mnohonásobný držiteľ svetových rekordov v skoku o žrdi, medailista zo svetových, európskych šampionátov i olympijských hier. Popri nich aj súčasný minister zahraničných vecí Ruskej federácie SERGEJ VIKTOROVIČ LAVROV - to je len časť mužov, ktorí nosia meno pripadajúce v slovenskom kalendári na 22. októbra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia