Vyberte meno dieťatku (Vendelín)

Vyberte meno dieťatku (Vendelín)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-10-20 09:01:46 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci Vendelínovia?

Mužské meno Vendelín je odvodené z nemeckého mena Wendelmar a znamená "polabský Slovan". S nositeľmi tohto mena sa stretávame výnimočne a oslovujeme ich Vendo, Vendelínko.

Vendelínovia, ktorí majú meniny 20. októbra, sú obdarení veľkou emotívnosťou, aktivitou a rýchlymi reakciami. Musia sa neustále zúčastňovať na živote spoločnosti. Ak nemajú možnosť činiť sa, zaoberať sa množstvom vecí, radiť, vyberať, či meniť, cítia sa nešťastní. Ich priateľstvo nie je trvalé, pretože sa neradi stretávajú pridlho s tými istými ľuďmi. Ich snom je venovať sa umeniu.

Nemajú pevné zdravie, ale sú životaschopní. Do jedálneho lístka by si mali zaradiť dostatok zeleniny, ryby a výrobky zo sóje.Ovplyvňujú ich planéty Saturn a Urán. Ich šťastné farby sú sivá, zelená a modrá. Ochranné rastliny divozel a zemedym lekársky, ochranné kamene sokolie oko a jaspis.

Slovenský archivár, historik, spoluzakladateľ Slovenskej historickej spoločnosti VENDELÍN JANKOVIČ patril medzi mužov s menom, ktoré pripadá v slovenskom kalendári na 20. októbra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia