Vyberte meno dieťatku (Kristián)

Vyberte meno dieťatku (Kristián)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-10-19 09:01:11 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci Kristiánovia?

Mužské meno Kristián má grécky pôvod a jeho význam je "kresťan, Kristovi zasvätený". Ak sa stretneme s nositeľmi tohto v súčasnosti pomerne populárneho krstného mena, oslovujeme ich Kris, Kristiánko.

Muži s týmto menom sú vyrovnaní a spokojní sami so sebou. Sú aj otvorení a veľmi vnímaví. Väčšinou uprednostňujú klasické štúdium a cudzie jazyky. Majú pozoruhodný zmysel pre profesionálnu zodpovednosť, schopnosť prispôsobiť sa a veľkú predstavivosť.

Mávajú sklon k zvýšenej hmotnosti, kosti menej pevné, inak sú životaschopní. Kristiánov ovplyvňuje planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú zelená, sivá, biela. Ochranné rastliny saturejka, palina, ochranné kamene zafír, sardonyx a citrín.

Hlavný iniciátor myšlienky založenia Univerzity Komenského a jej prvý rektor, priekopník klasickej röntgenológie a nových diagnostických postupov v internej medicíne KRISTIÁN HYNEK (1870 Mníchov - 1960 Praha), ale aj názov jedného z lepších filmov československej kinematografie KRISTIÁN, ktorý na jar 1939 nakrútil režisér Martin Frič, to sú príklady na meno, pripadajúce v slovenskom kalendári na 19. októbra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia