Vyberte meno dieťatku (Arnold)

Vyberte meno dieťatku (Arnold)
Ilustračné foto
Zdroj: pixabay.com
2014-10-01 09:01:29 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci Arnoldovia?

Mužské meno Arnold má nemecký pôvod a vo voľnom preklade znamená "orlí vládca, silný ako orol". Na Slovensku sa s nositeľmi tohto mena stretneme málokedy. Oslovujeme ich Arno, Arko, Arnoldko, Arnie.

Arnoldovia, ktorí majú meniny 1. októbra, sú drsní, sebaistí a aktívni muži. Obľubujú dobré jedlo, príjemnú spoločnosť a túžia po plnohodnotnom živote s krásnou ženou po boku. Uprednostňujú povolania, kde sú rýchlo viditeľné výsledky ich úsilia. Stávajú sa z nich preto prevažne lekári alebo obchodníci. Pre Arnoldov má rodina veľký význam, sú silno pripútaní k domovu.

Ich zdravie je zvyčajne znamenité. Do jedálneho lístka by mali zaradiť najmä karfiol, špargľu, kaleráb a uhorky. Ovplyvňuje ich planéta Saturn. Ich šťastné farby sú hnedá, čierna a zelená. Ochranné rastliny kostihoj a štiav, ochranné kamene zafír opál.

Bývalý kulturista, herec a republikánsky politik ARNOLD SCHWARZENEGGER, hudobný skladateľ ARNOLD SCHÖNBERG (1874-1951), obaja rakúskeho pôvodu, sú zástupcovia mena ARNOLD.


Foto: pixabay.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia