Horoskopy pre deti: Narodené v znamení Kozorožca

Horoskopy pre deti: Narodené
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-09-20 12:01:50 |

Deti narodené v znamení Kozorožca (22. december – 19. január) sú podľa astrológie veľmi praktické, silné a svojrázne. Vždy budete vedieť čo a kedy dieťa Kozorožec chce.

Deti Kozorožce majú tendenciu byť svedomité a praktické, čo z nich robí tých najideálnejších starších súrodencov. Dokážu sa o mladších členov rodiny príkladne postarať po všetkých stránkach. Sú dobré v plánovaní budúcnosti. Často už veľmi skoro vedia, čím sa chcú stať v dospelosti. Výborne sa raz uplatnia v manažmente, poradenstve, riadení, politike či vede.

Kozorožce nepatria medzi deti maznáčikov a namiesto ukrivdených slzičiek kotúľajúcich sa po lícach sa u nich stretnete skôr s tvrdohlavosťou. Sú to zvyčajne pracovité ratolesti, ktoré nepoznajú lenivosť. Pre svoju spokojnosť a sebavedomie potrebujú od ostatných ocenenie. Chváľte ich tak často ako je to možné.

Športové a iné aktivity, ktoré umožnia Kozorožcom dostať sa do centra pozornosti, sú pre nich balzamom na dušu. Potlesk a uznanie sú pre tieto deti veľkou vzpruhou. Nerady sa dostávajú do problémov, preto len málokedy porušujú pravidlá a dohody. Disciplína a stereotyp je to, čo dieťa Kozorožec miluje. Jednoducho,  sen každého rodiča! Napriek tomu vás to občas môže až rozčuľovať a budete chcieť, aby ratolesť niekedy zariskovala. Pomôžte jej pochopiť, že aj z chýb sa človek učí a pomáha mu rásť. Vždy všetko nemusí byť dokonalé a presne nalinkované.

Dávajte si pozor, aby ste na Kozorožca prirodzene nedelegovali až príliš veľa zodpovednosti. Je schopný ju zvládnuť, ale potrebuje čas aj na to „byť dieťaťom“ a hrať sa. Dobré je tiež svoje perfekcionalisticky zamerané dieťa podporovať vo flexibilite, aspoň pokiaľ je to možné.

Deti Kozorožce zvyčajne nemávajú veľa priateľov, stačia mu rodičia, súrodenci a jeden či dvaja naozaj dobrí kamaráti. Pred zábavou uprednostňuje plnenie povinností, či už školských alebo domácich. V škole sú to vzorní žiaci a mávajú dobré známky, aj keď učenie ako také ich nenapĺňa


Foto: thinkstock.com
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia