Horoskopy pre deti: Narodené v znamení Blížencov

Horoskopy pre deti: Narodené
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2014-08-01 13:20:33 |

Rodičia detí Blížencov (21. máj – 20. jún) musia byť pripravení na to, že ich deti patria k tým najzvedavejším a najvšetečnejším, preto si vyžadujú extra pozornosť.

K prvoradým úlohám rodičov malých Blížencov patrí neustále vymýšľanie nových a nových stimulácií, aby dokázali svojich nezbedníkov udržať na uzde. Ich myseľ totiž potrebuje byť stále niečím zamestnaná.  Treba mať vždy po ruke veľa hračiek, knižiek, brať ich na vychádzky, výlety a ukazovať im niečo nové.

Dieťa Blíženec je prirodzene zvedavé a výnimočne bystré. Zvyčajne začne chodiť aj rozprávať už v ranom veku a niekedy sa zdá, že sa snáď nikdy nezastaví. Čím bude staršie, tým viac ho zvedavá povaha bude pobádať k tomu, aby sa všetkého dotýkalo a skúmalo to. Na mieste je preto väčšia rodičovská opatrnosť a zavedenie pravidiel, ktoré ho však nebudú neprimerane obmedzovať a brať mu priestor. Striktné dodržiavanie pravidiel Blížencov ničí, vo všetkých smeroch sa potrebujú cítiť slobodní. Na maznanie si malý Blíženec nejako nepotrpí, má množstvo dôležitejších úloh. Vie si so všetkým poradiť sám a veľa „plačkov“ medzi deťmi narodenými v tomto znamení nenájdeme.

Malí Blíženci sú veľmi obľúbení v spoločnosti, automaticky strhnú na seba pozornosť, s každým sa porozprávajú a s radosťou predvedú všetko, čo dokážu. Ideálne je, ak majú aspoň jedného súrodenca a dôležití sú pre nich kamaráti. Vyjdú s každým, takže priateľstvá nadväzujú bez problémov.

V kariére môžu dosiahnuť veľa, ak sa vydajú na dráhu novinára, budú sa venovať reklame či marketingu, ale stávajú sa z nich aj šikovní učitelia. Spokojnosťou ich naplní aj práca, pri ktorej budú môcť cestovať a spoznávať nové kultúry, tradície a podobne.

Blíženci majú množstvo záujmov a vďaka tomu sú často veľmi nerozhodní. Nenechávajte ich meniť rozhodnutia príliš často, aspoň kým sú malí, držte ich nerozhodnosť na uzde. Povzbudzujte ich, aby sa zamerali na konkrétne zručnosti a aktivity, ako je hranie na hudobný nástroj či písanie príbehov. Od malička nacvičujte s nim koncentráciu. Raz sa m to určite zíde...


Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia