Pozor: Detská stolička aj bábika z Číny sú nebezpečné

Pozor: Detská stolička aj
Ilustračné foto
Zdroj: soi.sk
2014-07-21 12:01:30 |

Kúpili ste vašej princeznej rozkošnú vysokú stoličku Bambi alebo parádnu plastovú bábiku Charming Fashion? Nepoužívajte ich!

Detská stolička Bambi

Detskú stoličku Bambi vyrobili v Taiwane. Ak si nie ste istí, či práve tá vaša je nebezpečná, skontrolujte jej EAN kód, ktorý je 5901750290510 a ide konkrétne o model 06 Purple.



Stolička je polohovateľná s konštrukciou z kovových trubiek a kombinácie plastu bielej a fialovej farby. Samotná konštrukcia je skladacia pomocou rozkladacieho mechanizmu. Ako zádržný prvok je vybavená popruhmi na ramená. Poťah sedadla je z PVC bielej farby s fialovými obrázkami vtáčikov. Jej nebezpečenstvo spočíva v riziku poranenia prstov a zadusenia.

Skúšaním bolo zistené, že na výrobku sa nachádzajú otvory a medzery, do ktorých sa môžu zachytiť prsty dieťaťa. Taktiež bolo zistené, že pôsobením sily je možné dostať sa k výplňovým materiálom na sedadle, čo môže spôsobiť riziko zadusenia. 

V súčasnosti je už stolička z predaja stiahnutá a tí, ktorí si ju kúpili, majú možnosť jej vrátenia. Obchodník vám dá za ňu naspäť peniaze.

Plastová bábika Charming Fashion 



Plastová bábika s vlasmi, oblečená v pestrofarebných šatách bola podľa informácie na obale vyrobená v Číne. Zabalená je v čiastočne uzavretom kartónovom obale v tvare perinky pre bábätká, na ktorom je údaj Charming Fashion. Na zadnej strane obalu je označenie NO.808 a CE. Na nalepenom štítku je označenie Bábika 113695

Pri jej používaní hrozí dieťatu poškodenie zdravia pre zistené nadlimitné množstvo ftalátov, konkrétne bis(2-etylhexyl) ftalátu (DEHP) a dibutyl ftalátu (DBP) v plastovom materiáli, z ktorého je zhotovená hlava bábiky.

Bábika sa nemala predávať už v roku 2012, no napriek tomuto pokynu sa naďalej na trhu nachádzala.
Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku kúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Môžu ju vrátiť a dostanú naspäť kúpnu cenu výrobku. 

Fotogaléria


Foto: soi.sk
Zdroj: soi.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia