Deti sú vlastne malí hipisáci

Deti sú vlastne malí
Zdroj: profimedia.com
2014-04-19 12:01:39 |

Slušnosť? Nie. Pravidlá? Nie. Vďačnosť? Nie. Zábava? Áno, áno, áno. Nové zážitky, radosť zo života, sloboda. To je krédo všetkých drobcov. Nepripomína vám to 60. roky a éru hipisákov?

Zdá sa, že je to tak. Malé deti sú ako rodení hippies. Pozrite si päť neklamných znakov, že s nimi naozaj majú veľa spoločného.

1. Presadzujú politiku otvorených dverí na toalete

Mamičky a oteckovia, ktorí hľadajú súkromie pri jednej z najprirodzenejších potrieb na svete, môžu naň zabudnúť. Deti vám práve vtedy potrebujú recitovať, spievať, čítať či pýtať sa na strašne veľa vecí, vrátane toho, čo to vlastne na tom záchode robíte a ako vám to ide. Ak dvere zamknete, nebude to o nič lepšie, lebo pri detskom ziapaní za dverami a neustálom búchaní na ne sa nedokážete na potrebu ani náhodou sústrediť.

2. Preferujú prirodzenosť

Malé deti nenávidia nosiť oblečenie. Byť nahý je ten najbožskejší pocit na svete. Nemajú žiadne zábrany, bez oblečenia sa im perfektne skáče, behá, krúti, tancuje aj pozerá telka. Obliekať sa k stolu? A prečo? Veď najesť sa dá úplne v pohode aj bez oblečenia. Vydrží mať váš drobec ponožky na nohách dlhšie ako desať minút? Gratulácia. Možno je to znak toho, že svoju éru prirodzeného hipisáctva pomaličky opúšťa.

3. Príbory nemajú podľa nich na jedálenskom stole žiadny význam

Asi ste už deťom ukázali ako sa používa lyžička, vidlička a nožík. Sami ich pri jedení spôsobne používate, aby ste im išli príkladom. Napriek tomu si títo malí ignoranti naberú kôpku ryže do ruky, o špagetách s kečupom nehovoriac, lebo tak sa im viac vojde do pusy a je to väčšia zábava. A myslia pri tom aj na vás, budete mať predsa menej riadu.

4. Holdujú skupinovým kúpeľom

Malým deťom fakt, že kúpanie je dôležité pre to, aby boli čisté, veľa nehovorí. Pre nich očista vo vani znamená obvykle dobre strávený čas hraním sa vo vode alebo s vodou. No a keď sa môžu kúpať so súrodencom, niet väčšej zábavy. Snaha rodičov rýchlo ratolesti okúpať a vysušiť, sa väčšinou míňa účinku a ani ten najhrozitánskejší krik či narýchlo použitý dáždnik ako štít vás pravdepodobne neochránia pred pár mokrými vlnami valiacimi sa na vás z vane.

5. Dokážu spať hocikde a kedykoľvek

Keď sa malé deti unavia, jednoducho sú k.o. Nezáleží na tom, kde sú a koľko je hodín. Zaspia v kočíku, v aute, v autobuse, vo vlaku, v reštaurácii, v kine, v parku, v kostole, ale pokojne aj na ihrisku alebo počas toho najzábavnejšieho večierka. No a samozrejme, spať sa dá aj na najbližšom schode, operadle pohovky či v rodičovskom náručí. Čas nemá žiadny význam. Jednoducho spia vtedy, keď to potrebujú. 


Foto: profimedia.sk
Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia