Škola volá: Pozor, v školách sa stane štvrtina úrazov!

Škola volá: Pozor, v
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-08-28 00:30:13 |

Radšej na to ani nemyslieť, no ani v školách sa deťom úrazy nevyhýbajú. Podľa štatistík sa ich tam stane až 25 percent!

Žiaci sú počas prestávok a po vyučovaní v neustálom pohybe či už v triedach, na chodbách alebo školských dvoroch, aj preto je výskyt detských úrazov v škole pomerne častý. Podľa Blanky Hatalovej z Komunálnej poisťovne sú najrizikovejšou skupinou žiaci od 7 do 15 rokov.

Našťastie, najčastejšie dochádza k menším zraneniam, akými sú podvrtnutia a pomliaždenia mäkkých častí, neúplné zlomeniny dolnej časti vretennej kosti, zlomeniny prstov na rukách a iné poranenia.

V minulom školskom roku zaznamenala Komunálna poisťovňa 449 poistných udalostí, pričom priemerné poistné plnenie sa pohybovalo na úrovni 132 eur. Najvyššia vyplatená suma za úraz bola v tomto období vo výške 1000 eur za zlomeninu dolnej časti vretennej kosti s posunom úlomkov.


Najrizikovejším miestom pre deti je kuchyňa


Podľa štatistík poisťovne sa deťom stáva najviac úrazov v domácnosti, nasledujú športové aktivity. Za posledné roky sa zvyšuje počet úrazov najmä v žilinskom regióne u detí vo veku od sedem do 13 rokov. Nebezpečenstvo predstavuje aj samotná cesta do školy. Žiaci často prechádzajú cez viacero priechodov pre chodcov. Deti majú tendenciu opakovať správanie dospelých, preto im treba ísť príkladom a dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

Prečítajte si tiež:

V kočíku pripútajte aj novorodencov!

Opatrujete zranené dieťa? Stratu príjmu vám preplatia

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia