Deväť dôvodov, prečo je prvé tehotenstvo lepšie ako druhé

Deväť dôvodov, prečo je
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-08-24 12:30:00 |

Čakáte prvé bábätko? Tak si toto obdobie naplno užite. Keď budete tehotná s druhým, bude to jednoducho menej... vzrušujúce.

Možno sa vám to zdá otravné, ráno vám nebýva práve najlepšie, cítite sa unavená a stále nemotornejšia, no v žiadnom ďalšom tehotenstve vám už lepšie nikdy nebude.

Môžete oddychovať do sýtosti

Ste vyčerpaná? Nech sa páči, hneď ako prídete z práce či z nákupov, môžete si vyložiť nohy alebo si pokojne aj pospať. Cez víkend nie je problém zostať v posteli aj do 11.00 alebo vlastne aj celý deň.  To je to, čo vám bude v každom ďalšom tehotenstve chýbať. Staršiemu dieťaťu bude „šum a fuk“ či ste totálne vyčerpaná, unavená a nie je vám najlepšie.  Bude potrebovať vašu pozornosť a energiu.

Máte čas vymýšľať a byť márnotratná

Chcete mať pre svoje očakávané bábätko všetko len to najlepšie? Hľadáte hojdacie kresielko s 20 uspávacími melódiami, kolotoč nad postieľku premietajúci hviezdnu oblohu a radšej už v predstihu porovnávate jednotlivé materské školy? Ak vám na takýchto veciach záleží, dobre robíte. Potvrdí vám to každá viacnásobná mamina – kým pri prvom dieťati obvykle všetky riešia každý detail, druhé sa už len akosi „zvezie“ popri ňom, o ďalších deťoch ani nehovoriac. Kým prvé má všetko dokonalé, pri ďalších deťoch už nie je toľko času a často ani toľko peňazí.
 

Máte čas pre seba

Ak chcete, môžete si dať rande s partnerom aj každú noc. Len tak z rozmaru sa môžete rozhodnúť, že sa vyberiete na večeru do reštaurácie, lebo sa vám nechce nič variť alebo pôjdete do kina na film, ktorý začína o pol hodinu. Dokonca nemáte problém ani s tým, aby ste si urobili predĺžený romantický víkend, kdekoľvek si zmyslíte. Kým je totiž ešte vaše prvé bábätko schované v maternici, všetok čas máte pre seba. Využite to. V tehotenstve s druhým a ďalším dieťaťom si toto už dovoliť môcť nebudete.


Sedem šialených vecí, ktoré sa dejú s vagínou v tehotenstve


Užívate si partnera kedy chcete

Keď čakáte prvé dieťa, užívajte si naplno intímne chvíľky s partnerom, lebo v druhom tehotenstve sa nič podobné nezopakuje. Namiesto intímnych chvíľ, rôznych párty a posedení s priateľmi väčšinu času presedíte vyčerpaná doma s prvým dieťaťom.  Ak sa vám podarí zohnať opatrovateľku alebo dohodnete na varovanie starých rodičov, možno  sa niekedy von dostanete, no v porovnaní s prvým tehotenstvom to bude úplne, ale úplne iné.

Vychutnávate si vzrušenie z toho, že čakáte bábätko

Spočiatku tomu sama neveríte a chodíte po svete s úsmevom od ucha k uchu. Keď poviete rodine, že ste prvýkrát tehotná, určite sa objavia slzy radosti. Každý sa s vami teší a gratuluje vám. Pri druhom dieťati ste samozrejme šťastná vy aj vaši blízki, ale... Už nikdy to nebude po prvýkrát. Keď oznámite tretie či štvrté tehotenstvo, možno vás prekvapia a namiesto toho, aby vám gratulovali, sa opýtajú: „Prečo?“

Nakúpite si nové oblečenie

Pri prvom tehotenstve si obvykle nakúpite zopár parádnych kúskov len tak pre radosť. Rozkošné tričko, kvalitné tehotenské rifle, pohodlné kožené topánky... Jednoducho ste presvedčená, že to musíte mať. Doprajte si to! Čím kvalitnejšie veci nakúpite, tým dlhšie vám vydržia a zužitkujete ich aj v druhom tehotenstve.


Môže vám v tehotenstve ublížiť počítač či mikrovlnka?



Môžete „surfovať“ po internete a pozerať televízor ako dlho chcete

Keby si to niekto všímal, určite by prišiel so záverom, že tehotné ženy trávia na internete snáď najviac času zo všetkých. Okrem toho, že treba si naštudovať všetko o tehotenstve, prvých rokoch života dieťaťa, porovnať kvalitu oblečenia, topánok, hračiek a podobne, obvykle sa „namotajú“ aj na stránky určené tehotným ženám a odtrhnúť ich od obrazovky je vážne umenie. Okrem toho, aj vďaka hormonálnym zmenám majú potrebu sledovať nejaký ten romantický seriál, pri ktorom dajú priechod emóciám. Je to úplne v poriadku a ak čakáte prvé bábätko, surfujte a pozerajte koľko vám hrdlo ráči. V druhom tehotenstve budete rada, že ste...

Máte čas fotiť si rastúce bruško každý deň

Ktorá budúca mamina by nechcela mať zachytené toto nádherné obdobie aj na fotkách? Hneď ako vám začne brucho rásť v prvom tehotenstve, už vymýšľate kompozície, ako by ste ho mohli vyfotiť a neúnavne tak robíte, ak nie denne, tak aspoň týždenne, až do pôrodu. Samozrejme, pochválite sa aj na Facebooku či Instagrame a všetci známi vidia, ako utešene rastiete. Úprimne, nie je to nič výnimočné, keď v budúcnosti nebudú existovať žiadne dôkazy o tom, že ste boli tehotná aj s druhým dieťaťom. Teda, okrem neúprosných strií na bruchu...

Zažívate dobrotu cudzích ľudí

V tehotenstve dostanete od cudzích ľudí veľa úsmevov. V autobuse alebo vo vlaku vás pustia sadnúť si, predavačky z neďalekého obchodu sa vás pýtajú sa, ako sa cítite, aj keď predtým ste sa nikdy nerozprávali a susedku zaujíma, kedy máte termín pôrodu. Po tom, keď príde bábätko na svet, usmievajú sa ľudia naň. Keď prídete do obchodu alebo reštaurácie, neraz sa stane, že mu k úsmevu len tak zadarmo pridajú keksík či cukrík. Dve deti? Síce ešte veľké úsmevy, ale už žiadne keksíky a cukríky.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Fotky, ktoré dokonale ilustrujú život s batoľaťom

Riešenie krízových situácií: Prvé verzus posledné dieťa

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia