Veci, ktoré by muži mali vedieť o tehotných ženách

Tehotenstvo
Tehotenstvo
Zdroj: freedigitalphotos.net
2017-02-27 00:30:58 |

Tehotenstvo má svoje špecifiká a mali by byť naň pripravené nielen budúce mamy, ale aj otcovia. Čo by mali o tehotnej partnerke vedieť? Tu je 13 najdôležitejších vecí:

1. Potrebuje mať neustále po ruke jedlo.

Každý vie, že strava je pre tehotnú ženu dôležitá. Nezasvätení muži si však nemusia uvedomiť, že čas je základom. Pointa je jednoduchá – keď budúca mamina hovorí, že je hladná, tak to myslí vážne. Ak povie: „Chcem jesť,“ neznamená to, že sa teší na spoločnú večeru v reštaurácii, na ktorú sa vyberiete o dve hodiny. Znamená to, že sa chce najesť ešte pred odchodom do reštaurácie a potom znova, keď si sadnete do auta. Neschopnosť rýchlo jej pripraviť občerstvenie bude mať za následok v najlepšom prípade veľký hnev a v najhoršom ublíženie na zdraví.

2. Jedlo: Aj keď je tvoje, tak je jej a keď je jej, je pre teba tabu.

Ak sa pustíte do jej jedla alebo jedla, ktoré ste si kúpili pre seba a ona sa rozhodla, že ho chce zjesť, nebráňte jej v tom. V opačnom prípade si koledujete o veľmi veľké nepríjemnosti. Keď zjete jedlo, na ktoré mala tehotná partnerka chuť, pripravte sa na výbuch hnevu, ktorý by ste si predtým nevedeli ani predstaviť.

3. Pripravte sa na priberanie na váhe.

To, že tehotné ženy priberajú, je normálne. Pripravte sa však na to, že pravdepodobne priberiete aj vy. Áno, je to tak, počas tehotenstva ženy priberajú aj muži. Hlavne preto, že sa nevyhnutne podieľajú na chutiach partnerky a mnohé z jedál, ktoré si doprajú, znamenajú nejaké to kilo navyše. Nemajte obavy, po narodení bábätka obvykle odídu, lebo strava sa dostane na posledné priečky vašich aktivít.

4. Nikto nemôže poukazovať na to, že sa zväčšila.

Aj keď sa vám partnerka s bruškom zdá rozkošná a sekne jej to, neupozorňujte na jej rastúce kilá. Môžete to povedať s tým najlepším úmyslom, lebo veď je to úplne prirodzené, ale ako sa hovorí, načo šliapať bosou nohou do osieho hniezda. Nezáleží na tom, že vo vašich očiach nikdy nebola krajšia. Každá poznámka o priberaní či zaguľacovaní sa ju bude privádzať do šialenstva.

5. „Tehotenská demencia“ je reálna.

Na prvý pohľad to znie ako nejaký médiami vytvorený termín, ale tento stav skutočne existuje. Začína každodennými udalosťami, ak napríklad vaša partnerka hľadá okuliare, ktoré má na hlave, čo je ešte celkom rozkošné. Čoskoro však tieto malé „hlúpostičky“ prerastú do takých rozmerov, že sa budete chytať za hlavu. Otvorené dvere chladničky pol dňa, zabudnutá zapnutá žehlička v elektrike či kľúče zapichnuté v zámke otvorených dverí, ktoré nájdete po návrate z práce, zatiaľ čo partnerka už pred pár hodinami odišla ku kamarátke – aj tak občas vyzerá reálny obrázok zo života tehotných žien.

6. Zbohom zmysel pre humor.

Dobrou správou je, že vaša partnerka nosí pod srdcom nový život. Zlá? Nie je v nej dosť miesta pre dieťa aj pre zmysel pre humor. Preto len málokedy ocení váš zmysel pre humor, ktorým podľa vlastného názoru priam prekypujete. Výsledky vašej snahy obvykle nepadnú na úrodnú pôdu a budete sa cítiť nepochopený. Nechajte si „vtípky“ na čas po pôrode.

7. Rozlúčte sa s vášnivým sexom.

Prichystajte sa na sexuálnu frustráciu. Najhoršie je to v prvom trimestri. Utešiť vás môže to, že sex budete mať snáď aspoň dvakrát počas partnerkinho tehotenstva. Pripravte sa naň začiatkom druhého trimestra, kedy sa bude asi jeden až dva týždne cítiť lepšie. Užite si ho čo najviac, lebo potom príde znovu obdobie, kedy budete pravdepodobne žiť v celibáte a pripravovať sa na posledné dni pred termínom pôrodu, kedy sa partnerka aj pomocou sexu bude snažiť už bábätko popohnať von. Je to trochu trápne, ale po období sucha je to vítaná úľava – na tak dlhý čas, kým jej nepraskne plodová voda.


Tehotenská "demencia": Naj príbehy budúcich mamičiek


8. Áno, partnerkine prsia sú väčšie, ale nie, nemôžete sa ich dotýkať.

Keď už sme pri téme sexu, mali by ste vedieť aj o jednej z krutých hier prírody. Keď je žena tehotná, je to krásne. Tehotenstvo okrem iného robí zázraky s jej vlasmi či nechtami a pre mužov s tým najkrajším -jej prsia veľkosti A poskočia aj na veľkosť C, získajú pre vás priam obrie rozmery, podprsenka doslova praská vo švíkoch a vy sa tešíte. Jediný problém je v tom, že nie je dovolené dotýkať sa ich. Je to ako ísť do zverimexu a vidieť za sklom roztomilé šteniatka, no nemôcť ich pohladiť.

9. Váš penis bábätku ublížiť nemôže.

Povedzme si na rovinu – váš penis nebude mať na dieťatko v bruchu vašej partnerky žiadny vplyv. Veľkosť nie je dôležitá a určite ho ním neudriete do čela.

10. Vankúšov nebude nikdy dosť

Neviete sa vyspať bez vankúša pod hlavou? Tak si zvykajte. Je celkom možné, že pár mesiacov nielen že nebudete spávať na vankúši, ale možno ani na manželskej posteli. Dôvodom nie je partnerkino tehotenské priberanie, ale snaha uľaviť svojmu telu vďaka nekonečnému množstvu vankúšov, ktoré obsadia aj vašu časť postele.

11. Tehotná žena nie je z porcelánu.

Mnoho mužov má počas partnerkinho tehotenstva akúsi inštinktívnu potrebu chrániť ju a pomáhať jej viac ako inokedy. Pozorní budúci oteckovia svojim polovičkám otvárajú dvere, nosia nákupy či dvíhajú ťažké predmety. Neznamená to, že ich vnímajú ako ženy, ktoré sa nedokážu o seba postarať. No prílišná pozornosť budúce mamičky väčšinou rozčuľuje. Nie sú predsa z porcelánu a nemajú rady, keď s nimi muži zrazu zaobchádzajú ako s princeznami. V podstate len málokedy tehotnej žene vyhoviete – keď pomáhate, rozčuľujete ju, keď nepomáhate, rozčuľuje ju to rovnako.

12. Tehotné ženy sú lenivejšie.

Toto je veľmi citlivá téma. Koniec koncov, akási lenivosť a pomalosť k tehotenstvu aj patrí. Predsa len, v žene rastie nový život, priberá, je nemotornejšia. Kým predtým pobiehala po príbytku ako laň, v posledných mesiacoch tehotenstva pokojne nechá špinavú šálku na stole alebo z taniera nezhrnie zvyšky jedla. Muži občas nechápu, či je naozaj také ťažké urobiť o tri kroky viac a šálku vložiť do dresu či do umývačky. Ani sa vôbec nesnažte to pochopiť, jednoducho to ten krátky čas bez slov akceptujte.  

13. Sťažnosti nie sú na mieste.

Prekáža vám, že partnerka potrebuje jesť viac ako predtým, pokojne k svojej porcii pridá aj tú vašu, nedovolí vám dotknúť sa jej pŕs, nevie si spomenúť na množstvo vecí, priberá, je lenivejšia a uzurpovala si všetky vankúše? Na tom teraz nezáleží. Je tehotná, teda má v rukách tromf a všetky sťažnosti sa tým automaticky zamietajú. 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Chcete otehotnieť či túžite po dievčatku? Čarujte ako naše babičky

Tehotenské mýty: O čom napovedá špicaté brucho či veľký zadok?

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia