Bábätko vraj stačí podržať takto a prestane plakať

Bábätko vraj stačí podržať
Zdroj: youtube.com
2017-04-18 13:30:52 |

Existuje trik, ktorý môže zastaviť plač každého bábätka? Pediater Robert Hamilton z USA vymyslel spôsob držania, vďaka ktorému sa vraj utíši aj ten najväčší krikľúň.

Všetci rodičia vedia, aké je to nepríjemné, keď sú totálne vyčerpaní a bábätko nie a nie prestať plakať. Nepomáha nosenie na rukách, hojdanie, hladkanie po chrbátiku, cumeľ, poskakovanie ani tichý spev. Keď ste vyskúšali už kadečo a stále sa to nezlepšilo, možno oceníte „magickú“ techniku Hold, vďaka ktorej vraj utíšite plačúceho drobčeka jednoducho a rýchlo.

Metóda je vhodná len pre bábätká do troch mesiacov, neskôr sú už príliš ťažké. Založená je na prekvapivo jednoduchých krokoch. Základom je prekríženie rúk dieťaťa cez hrudník, aby nemohlo nimi okolo seba „mlátiť“, čo pripomína spôsob balenia bábätiek na noc, ktorý používali naše babičky. Otočte si bábätko tak, aby bolo k vám chrbátikom. Jednou rukou ho držte cez prekrížené rúčky tak, aby pod bradou bola mäsitá časť dlane, nie prsty, druhou pod zadočkom.

Potom ho jemne dvíhajte hore a dolehojdajte, prípadne ním krúžte. Všetky pohyby musia byť jemné, vyhýbajte sa trhavým.

Autor metódy Robert Hamilton upozorňuje, že na bábätká, ktoré sú hladné alebo ich bolí bruško, nefunguje. Ak však drobček plače preto, lebo je unavený, nudí sa alebo chce upútať vašu pozornosť, metóda zaberá, aj keď to nie je univerzálny liek.

V čom tkvie tajomstvo magickej metódy?

Neexistuje žiadne lekárske vysvetlenie. Úspech pravdepodobne súvisí s pocitom bezpečia, ktoré deti potrebujú alebo reagujú na jemné pohyby, ktoré milujú. Podľa niektorých názorov spôsoby pohybov s bábätkom, ktoré Hamilton prezentuje, pripomínajú drobčekovi pobyt v maternici. Vyzerá to tak, že víťazom by mohol byť kombinovaný účinok všetkých týchto vecí.

Hamilton pracoval ako pediater takmer 30 rokov a má na starosti aj charitatívne lekárske misie do Afriky. Rovnako ako s cudzími bábätkami mal možnosť vyskúšať svoju metódu na svojich šiestich deťoch a troch vnúčatách. 

Prečítajte si tiež:

Nočný plač detí: Uložte ich opäť k spánku bez stresu

Odhaľte 9 najbežnejších dôvodov detského plaču

Fotogaléria

YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia