„Nehovor to mame!“ Najlepšie príbehy otcov a ich detí

„Nehovor to mame!“ Najlepšie
Zdroj: thinkstock.com
2017-01-20 00:19:26 |

Všetci vieme, že kým mamičky držia svoje deti ako v bavlnke, otcovia so svojimi ratolesťami stvárajú poriadne kúsky. A nie všetkými sa môžu pochváliť mame!

"Keď bola moja žena v pôrodnici s druhou dcérou, mal som na starosti našu štvorročnú dcérku. Dovtedy boli ony dve nerozlučná dvojka, takže odlúčenie od mamy bolo pre dcéru dosť ťažké a neustále vzlykala. Po druhom (zúfalom) dni hier, tých istých rozprávok a neprestajného plaču, keď som mal miestami pocit, že sa od plaču zadusí, som bol absolútne zúfalý. A tak som o tretej po obede zastrel všetky žalúzie, dali sme si večeru, okúpal som ju, obliekol do pyžama a tváril sa, že je desať hodín večer. Keď zaspala, zavolal som suseda, vypili sme fľašu vodky a zobudil som sa na druhý deň ráno. Našťastie, v ten deň už žena prišla z nemocnice a doma opäť zavládol pokoj. Vy ženy ste skrátka úžasné.“  (Peťo, 33 rokov)

„Keď mal môj syn 8 mesiacov, vypadol mi na prechádzke z kočíka. Našťastie to bolo na trávu a mal len trochu odretý nos, ale nikdy som sa s tým svojej žene nepriznal. Rozviedla by sa so mnou rovno dvakrát – za to, že vypadol, a za to, že som ho v kočíku nepripútal.“ (Michal, 34)

„Neviem, ako je to v iných rodinách, ale moje deti sa rozhodne nenaučili hrešiť až v škôlke. Aspoň teda moja žena si to rada nahovára...:)“ (Rudo, 42)

„Raz som svoju dva a pol ročnú dcéru vzal do práce. Pracujem ako ITčkár v jednej veľkej firme, ale máme svoje vlastné oddelenie, kde je celkom pokoj, takže dieťa na pracovisku nikomu príliš neprekáža. Dcéra sa v miestnosti plnej počítačov rozhodne mala s čím hrať, ale trvalo asi desať minút, kým si všimla niečo lepšie. Z nedávnej oslavy tridsiatky môjho kolegu ostal v rohu kancelárie jeden darček z recesie – nafukovacia panna v plnej svojej paráde (našťastie, oblečená). Dcéra sa k nej okamžite rozbehla a kričala: ´Teta! Teta!´ Chalani mali z toho kopu srandy a ja som ju od nej nevedel odtrhnúť. Ani sa jej nečudujem, veď to bola bábika v životnej veľkosti! Zvyšok dňa sa od nej nepohla. Tancovala s ňou, skákala po nej, kŕmila ju a domov odchádzala s veľkým plačom. Akosi si nedala vysvetliť, že si ju domov vziať nemôžeme. Až do večera rozprávala iba o ´tete´, až sa ma žena večer podozrievavo vypytovala, o akej tete to stále hovorí...“ (Zdenko, 35)

 „Môj otec a mama sa rozviedli, keď som mala 12 rokov. S otcom sme sa vídavali len sporadicky, ale vždy to stálo za to. Vedel, že veľmi túžim po škrečkovi, ale mama mi ho nechcela dovoliť. Raz som k nemu cez leto prišla na prázdniny a on mi pri dverách pošepkal: ´Choď na zadný dvor, niekto tam na teba čaká.´ Mali ste ma vidieť! Rozbehla som sa dozadu, kde býval obvykle zatvorený aj otcov vlčiak Beny. Ako som sa pozerala, tak som sa pozerala, ale nič ani nikoho som nevidela. Iba jednu škatuľu rozhodenú na trávniku. Otec prišiel za mnou a keď to zbadal, začal strašne nadávať a nazúrene sa rozbehol k Benymu... Ako neskôr vysvitlo, pod tou škatuľou mal na mňa čakať nový škrečok, ale Beny ma predbehol... Spomínam si, že viac ako škrečka mi bolo vtedy ľúto môjho otca.“  (Paťa, 19)

„Moja žena je dosť posadnutá zdravou stravou a naše dvojročné dieťa prakticky ešte neochutnalo žiadne „zakázané jedlo“ – žiadne obyčajné sladkosti či nebodaj vyprážané jedlo. V tomto nerobí žena žiadne kompromisy, ale občas, keď ide cez víkend do fitka a my chlapi doma bačujeme sami, skočíme si spolu na zmrzlinu alebo na hranolčeky. Je to taká naša chvíľa a obidvaja si to užívame.“ (Majo, 29)

„Keď som chodila ešte na základnú školu, cez jedny jarné prázdniny bolo u nás poriadne veľa snehu. Keď mama odišla do práce, otec nám pred dom, ktorý stál posledný v slepej ulici, urobil na ceste klzisko! Decká z celej ulice sa k nám prišli korčuľovať, ale keďže bolo na ceste aj dosť kameňov, nezaobišlo sa to bez úrazu... Môj mladší brat si zlomil palec na ruke. Keď prišla mama večer domov z práce, po klzisku už nebolo ani stopy a bolo to naše veľké tajomstvo (ktoré vydržalo až do nasledujúceho dňa, keď otca omylom bonzli susedia).“ (Kika, 24)

Mohlo by vás tiež zaujať:

Desať znakov, že bude skvelým otcom

"Tehotenský demencia": Naj príbehy budúcich mamičiek

 


Zdroj: st

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia